Hoe snel doe jij je broek uit?

DOOR RION OVERDIJK

Een pijnkreet die door merg en been ging. We wisten het meteen, dit zat fout. Jesper z’n knieschijf zat niet waar die normaal hoorde te zitten. Waar ik verstijfde en in huilen uitbarstte, zorgde alle medische specialisten die aanwezig waren, dat hij werd geholpen (hierbij wil ik jullie nog ontzettend bedanken). Ik had een black-out, wat kan je op dat moment? Een stapje terug doen? Mijn taak was duidelijk, ik was goed voor de mentale steun en de broekwissel.

Een beetje overdressed was ik wel met mijn wijde fluwelen broek en mijn laarzen die je normaal alleen thuis draagt. Maar ik had direct daarna mijn maandelijkse dinertje met Nadien (mijn partner in crime). De wedstrijd was ons voorgerecht, daarna zouden we ons vermaken in de stad met het hoofdgerecht van wijn en hapjes en het toetje van gin-tonics. De stad veranderde in een avondje ziekenhuis.

Waar ik deze avond beter op mijn gympen had kunnen lopen, kwam mijn fluwelen broek heel goed van pas. Die skinny jeans trend voor mannen, ik vind het fantastisch. Maar handig? Het is een ramp. Er was maar één mogelijkheid: de broekwissel. Waar Jesper in het ziekenhuis liep te shinen in mijn fluwelen broek, zat mijn elegante kante slipje non-stop asociaal boven mijn nieuwe skinny jeans. Het maakte allemaal niet uit, als het met hem maar goed ging.

In sommige situaties denk je niet meer na. Alles gaat op instinct en gevoel, de gevolgen zijn dan even niet belangrijk. Bij mij gaat mijn hele leven op gevoel. Zaterdag was dat gepast, iedereen heeft namelijk alleen mijn zwarte kante slipje kunnen zien. Ik ben alleen bang dat het de volgende keer is iets heftiger is.

Misschien zou ik af en toe iets meer met mijn hoofd moet handelen in plaats van met mijn hart. Zakelijk gezien beter. Het vermijdt akward situaties en het zorgt waarschijnlijk voor verstandigere keuzes. Maar ik denk dat RIONN de tijd moet nemen om met gevoel te worden opgebouwd. Daarom gaat het niet zo snel, maar de kante-zwarte-slip-acties zorgen dat het wordt opgebouwd vanuit mijn hart. Zodat ik blij ben wanneer ik ’s avonds in bed lig. Want dat is toch een van de belangrijkste dingen, blij zijn?!

Liefs
RIONN

p.s. We zitten hier nu wel te lachen samen. Maar Jesper is niet blij en daarom ik ook niet. Dat is gevoel.