Ongewassen haar, een chubby outfit, een goor huis en vooral über chagrijnig. I WANT MY SEXY BACK!

DOOR RION OVERDIJK

Het was definitief klaar, vorige week is een van mijn jaarlijkse oplaadweken van start gegaan. Jesper kneep in zijn handjes dat hij even een paar dagen weg was, mijn ouders niet. Urenlange praatsessies, janken en schreeuwen. De eerste twee dagen zijn het ergst, daarna gaat het rustig bergopwaarts.

Alles laten verslonzen en vooral mezelf, een likje mascara is al te veel gevraagd. Alle kleren liggen nog schoon in de kast, want mijn joggingsbroek is het enige dat ik heb gedragen. De afgelopen weken was ik een chagrijnige, inspiratieloze en bovenal een á sexy slons. Zo’n persoon waar ik zelf van walg als ik die over straat zie lopen. Wees daarom ook blij als je me deze weken niet bent tegenkomen; ik was zo’n slons waar je niks aan had. Mijn excuses.

Maar I’M BACK; beentjes geharst, mascara op, nieuwe kleren gekocht en vandaag zat ik bij de kapper. Ik heb geen psycholoog nodig, ik heb de kapper. Het alleen al zitten in die stoel, het gefriemel aan je haar en het bullshit kunnen lullen. Dat is ultiem genot en het is ook nog uitermate effectief. Soms twijfel ik zelfs weleens om mijn haar kort te knippen zodat mijn bezoek aan de kapper regelmatiger plaats vindt. Ik liep als nieuw de salon uit en besefte ik me een ding heel goed. Creativiteit ontstaat met rust en ideeën komen voort uit de meest simpele mooie dingen; zoals een goed gesprek met je kapper.

Mijn course heeft de laatste maanden wat onverwachte en ongeplande zijpaden bewandeld. Maar nu de rust is wedergekeerd wordt het tijd om verder te gaan waar ik was gebleven. Misschien ben je het wel vergeten, wat ik goed begrijp. Ik neem het je dan ook niet kwalijk. Maar RIONN moet nog steeds niet alleen een website worden waar ik probeer mijn wekelijkse column op kwijt te kunnen met de hoop dat mensen het lezen. Nee, mijn ideale idee is nog steeds om mijn liefde voor marketing, communicatie en kunst te combineren op een platform.

Wie weet komt er nu wat van. Maar laat je verwachtingen niet al te snel gaan. Nu mijn sexy back is, heb ik ook andere “verplichtingen”.

Liefs
RIONN