Bovenbuurman, het wordt er niet gezelliger op.

DOOR RION OVERDIJK

Iets dat de meeste mensen wel van mij weten; ik kan me kapot ergeren aan de meest kleine dingen. Dit gevoel wordt nog extra gevoed wanneer ik ergens geen vat op heb. Een control freak, kan je ook wel zeggen. Vooral wanneer mijn planning voor een productieve dag (aka tentamenweek) wordt verstoord door bepaalde storingsfactoren. Zoals een buurman die besluit dat het nodig is om de hele buitenboel grondig onderhanden te nemen. Of de gemeente die denkt dat het van belang is dat de tegel voor mijn deur recht moet worden gelegd. Storingen in mijn planning waar ik geen vat op heb, die ik niet kan voorkomen, oftewel ik vreet mezelf op van ellende. Maar de ellende is pas echt menens, sinds wij van de zomer  in ons nieuwe huis zijn komen wonen. Op het eerste gezicht lijken mijn bovenbuurmeisjes twee hele schattige lieve meisjes, maar als je ze beter kent…

In ons vorige huis waren geen kleine kinderen, daar bestond het merendeel uit young professionals. Dit zijn van die mensen die de hele dag en nacht aan het werk zijn. Hierdoor hadden wij als studenten het hele rijkdom voor ons zelf. Maar sinds we zijn verhuisd, is het over met de rust. Wij delen ons nieuwe huis namelijk met hen, de twee op het eerste gezicht schattige meisjes en hun ouders. Zij hebben de bovenverdieping en wij de benedenverdieping. Tegenwoordig slaap, werk en kook ik dan ook met mijn bezem naast me. Want vertel mij alsjeblieft hoe ik die twee meisjes rustig krijg.

Zo lief dat ze buiten zijn, zo heftig zijn ze wanneer de deur achter hen dicht gaat. Dan zijn de beesten los. Wat ze doen, geen idee! Het verbaast me alleen dat onze lampen nog niet op de grond liggen. Elke dag probeer ik dan ook lief te glimlachen naar mijn bovenbuurman met de hoop dat hij zijn kinderen eens wat harder aanpakt. Tevergeefs.

Maar bovenbuurman, ik word er niet gezelliger van en onze band wordt hier ook niet beter van. Sterker nog de klik van de eerste uren is aan het vervagen. En als u kinderen straks naar school gaan, is onze band niet wat het had kunnen zijn. Denk daar maar is goed over na, want dat doe ik ook.

Liefs
RIONN