Afscheid nemen is altijd moeilijk, maar ik ontvang mijn ritme straks met open armen.

DOOR RION OVERDIJK

Na een halfjaar intens te hebben genoten van mijn vrijheid, is het vanaf volgende week over. HELP! De peperdure studieboeken trekken mijn rekening alweer leeg en met liefde sturen docenten dat we hard aan de slag moeten om onze doelen te bereiken. Ik heb nog vier dagen vrij, laat me alsjeblieft nog vier dagen met rust. De realisatie is daar: zo’n halfjaartje ga ik niet snel meer krijgen. Vanaf nu is het menens. Mijn scriptie, een stage en een master, de komende tweeënhalf jaar zit ik volgeboekt. Wilde je nog wat van me? Bel me, maar wel in de komende vier dagen.

Eerlijk gezegd kan ik niet meer wachten om te beginnen. Het is niet dat ik school bijster interessant vind, maar het is het ritme. Ik snak naar ritme in mijn leven. Ik geniet intens van mijn badjasdagen, maar mijn prestaties hebben een wekker nodig. Tegenstrijdig zoals ik ben. Het vreet aan me.

Toch raad ik iedereen zo’n bijzonder halfjaar aan. Om in het leven te weten wat je wilt, zijn de regels breken soms niet genoeg. Je moet je eigen regels maken. De een komt hierachter door een reis te maken, ik deed dit door RIONN.COM te beginnen.

Uit je ritmische leven stappen, is geen makkie. Het is fijn om te weten wat je morgen en de dag daarna op de planning hebt staan. Je hebt geen onzekerheid, je wordt geleefd. Maar wat ga je doen als je alle tijd van de wereld hebt? Je moet jezelf motiveren en aansturen. Iemand anders kiest niet meer wat je precies moet doen en hoe, dat ben jezelf. Je maakt je eigen regels, je componeert je eigen ritme in je leven.

Zonder dit half jaar was ik nooit met RIONN begonnen en weet ik eigenlijk ook beter dan ooit wat ik wil. MAAR door zeeën van tijd te hebben, schoof ik mijn ideeën en inspiratie vooruit. Ik moest ook genieten van de tijd die ik vrij had. Dit heb ik met alle overtuiging gedaan. Nu is het tijd om daar afscheid van te nemen.  Afscheid is altijd moeilijk, maar ik ontvang mijn ritme straks met open armen. Wel met mijn eigen regels, die ik heb niet voor niks het afgelopen half jaar gemaakt.

Liefs
RIONN