It’s all about “het donkergroene cupje”, pure perfectie.

Elke ochtend is het weer een opgave. Dat ene moment dat mijn warme voetjes zich beseffen dat het koude laminaat steeds dichterbij komt. Elke ochtend is het de eerste struggle van de dag, zo ook vandaag. Maar wanneer mijn tenen het koude witte laminaat raken, ben ik wakker. Het enige dat nog mist is een heerlijk bakkie koffie. Nespresso graag, het liefst het donkergroene cupje, lekker sterk, romig en vol aroma. Dit is niet alleen koffie, dit is perfectie. Mijn dag kan beginnen.

Die koffie heb ik ook wel nodig, want een half jaar “niks” doen, heeft ook zo zijn nadelen (ik raad het nog steeds aan). Vakken inhalen, extra vakken volgen, oftewel voor mijn doen veel colleges. Ik heb namelijk geen dag vrij en wel drie dagen les van 09:00 tot 11:00. Daarnaast heeft iemand besloten een aanwezigheidsplicht in te stellen voor alle colleges. Het leven is zwaar zoals je ziet. Daarom kan zo’n college mijn dag ook maken of breken. Het ligt meestal niet aan de stof, daar heb ik een goede keuze in gemaakt. Het is de docent, of de professor zoals sommige genoemd willen worden.

Nou meneer dé professor vandaag was u een slappe bak. U gaf me geen energie, het liet me koud wat u zei, en het smaakte vooral niet naar meer. U was als filterkoffie, niet te drinken. U mag best weten dat ik daar als student van baal. Ik had mijn kostbare tijd beter kunnen besteden.

In huidige maatschappij hebben we het allemaal zo druk, wij als studenten zeker… Soms vraag ik me weleens af waarmee, want de week is altijd zo voorbij. Maar dit betekent wel dat je tijd kostbaar is. Deze kostbare tijd moet je niet besteden aan mensen of dingen die energie zuigen, zonde! Dit is makkelijk gezegd, maar je hebt meer invloed dan je denkt. Privé, werk of studie gerelateerde keuzes maak je vaak zelf. En waar je de mogelijkheid hebt om te kunnen kiezen, kies het donkergroene cupje. Iemand of iets dat je energie geeft, waar een lekkere aroma vanaf komt en ook nog romig is. Het leven is echt te kort om je tijd te besteden aan filterkoffie.

Liefs
RIONN

P.s. Professor, als u dit leest. Ga is langs bij Nespresso, proef het donkergroene cupje en u weet wat ik bedoel. Tot volgende week.