Een ongemakkelijke situatie, ik stink een uur in de wind.

DOOR RION OVERDIJK

De lente is begonnen, het mooiste seizoen van het jaar. Massaal wil iedereen vrij nemen om zich neer te planten op het terras, de talloze bakfietsen tevoorschijn te halen en naast de enkels ook de knieën te showen. Mensen zijn over het algemeen vrolijker, staan makkelijker op en zien het leven wat positiever in.

Echter zit ik stinkend in de collegezaal te genieten van alle insta-verhalen die voorbijkomen. Normaal gesproken had niemand het geroken, maar door de warme collegezalen kan ik het niet tegenhouden. Mijn warme lichaam verspreidt de uiengeur die vannacht in mijn lichaam is getrokken.

Daarom moet ik iets bekennen. Ik heb vannacht namelijk niet alleen naast Jesper geslapen. Ik heb de eer gehad om tussen Jesper en een ui te liggen. Een gesneden ui in viertjes partjes en geserveerd op een schoteltje. Want ondanks dat de lente zo fijn is, is het ook de opening van het snotterseizoen. Hooikoorts, griepjes en verkoudheden. Overal zit iedereen zijn neus op te halen en zakdoekjes vliegen om je oren.

Het besef is er maar al te goed. Ik ben onvoorbereid de lente in gegaan. De neusspray was namelijk op en stomen is tegenwoordig achterhaald. De oplossing die het internet je dan om twee uur ’s nachts biedt, is een ui. Zonder over de gevolgen na te denken ben ik de ui gaan hakken en heb hem naast mijn bed gelegd. Helaas heeft deze intense geur mijn luchtwegen niet geopend, maar mij wel een nieuw parfum meegegeven voor de rest van de dag. Ik hoop nog steeds voor maximaal een dag.

Toch wil ik de personen die dit op internet hebben gezet wel even toespreken. De bijwerkingen van dit idiote idee hadden jullie ook moeten benoemen. Dat zijn jullie verplicht tegenover meisjes zoals ik, die makkelijk dingen aannemen. Het zou ons beschermen voor een hoop awkward momenten. Of misschien moeten we zelf wat kritischer worden met internet?! Nu stink ik alleen maar, volgende keer weet ik niet wat de gevolgen zijn. Daarom bel ik voortaan gewoon weer mijn moeder.

Liefs,
RIONN